Joukkueet

Larun Pesiksestä osallistuu kaudella 2023 joukkueita useisiin eri harrastepesissarjoihin. Joukkueistamme kilpailullisesti ja kehittymistavoittein pelaavat miesten aluesarjajoukkue sekä sekasarjan ykkösjoukkue. Matalamman kynnyksen joukkueina toimivat kuntopesiksen sekasarjan toinen joukkue ja miesten joukkue.

Kaikki joukkueet ovat kuitenkin kaikille avoimia pelaajan taitotasosta ja pelikokemuksesta riippumatta. Oma mielenkiinto joko kehittymisen tai höntsäilyn välillä määrittelee pelaajalle sopivan joukkueen. Kaikki joukkueemme harjoittelevat yhdessä.

  Aluesarja (miehet)

  Larun Pesiksen edustusjoukkue pelaa Pesäpalloliiton eteläisen alueen alaista aluesarjaa. Pelit pelataan jaksopeleinä ja ne kestävä 2-3 tuntia taukoineen. Kotipelit pelaamme pääosin Myllypuron pesäpallokentällä ja kaukaisimmat vieraspelit ovat Hyvinkäällä, Porvoossa ja Lammilla. Joka kesä yksi kotipeleistä pyritään pelaamaan Lauttasaaressa Pyrkän urheilukentällä, jolloin myös lauttasaarelaiset pääsevät osallistumaan pesistapahtumaan kotisaarellaan.

  Aluesarjassa pelaavilta vaaditaan kypärä ja aluesarjalisenssin ostaminen. Pelaajilla olisi lisäksi hyvä olla mailan ja räpylän lisäksi omat piikkarit sekä roppakaupalla urheilumieltä. Osaamiseksi toivotaan, että joukkueen pelaajilla olisi taustaa joko juniorisarjoista tai alla muutama kesä aktiivisempaa pesäpalloilua.

  Aluesarjan pelaajille kustannuksia tulee lisenssimaksuista, kenttävuokrista, tuomarimaksuista sekä pelireissujen kuluista, yhteensä luokkaa 200 € per pelaaja kesässä.

  Joukkueen kapteenina toimii Viljami Kuntsi

  Kuntopesis Seka 1

  Sekasarjassa pelaavat samassa joukkueessa sekä miehet että naiset. Kuntopesiksen sääntöjen mukaan kenttäpelaajina tulee olla vähintään viisi naista. Kuntopesiksen pelit pelataan Helsingissä, yleensä Siltamäen urheilupuistossa. Seka ykkönen pelaa naisten pallolla ja rajoilla.

  Seka ykkönen on sekajoukkueista kilpailullisempi ja tavoitteellisempi. Tämän joukkueen pelaajilla on omat räpylät ja mailat, mutta piikkarit tai joukkueen pelipaita eivät ole välttämättömyyksiä. Pelipaidan puuttuessa mikä tahansa keskiharmaa paita kelpaa peliasuksi.

  Seka ykkösen peleihin osallistuminen maksaa noin 30-50 euroa kesältä.

  Joukkueen kapteenina toimii Viljami Kuntsi

  Kuntopesis Seka 2

  Seka kakkonen on sekajoukkueista rennompi ja keskittyy enemmän fiilistelyyn, vaikka toki voittaminenkin on hauskaa. Tämä joukkue toimii mainiona ponnahduslautana höntsäpeleistä kovempiin otteluihin ja pykälän vakavampaan pesistelyyn. Tässäkin sekasarjassa kentällä pitää olla vähintään viisi naista kerralla ja ottelut pelataan naisten pesäpallolla sekä rajoilla. 

  Seka kakkoseeen osallistuakseen ei tarvitse välttämättä omaa mailaa tai räpylää ja pelipaidaksi riittää “virallisen” pelipaidan puuttuessa harmaa T-paita. Toki omat, tutut varusteet tuovat asteen varmuutta pelailuun.

  Seka kakkosen osallistumismaksu kesältä on luokkaa 30-50 euroa.

  Joukkueen kapteenina toimii Hanne Lempinen

  Kuntopesis Miehet

  Miesten kuntopesistä pelataan pääosin miesten voimin, mutta vahvoille naispelaajille löytyy aina tilaa! Miesten joukkueen pelit pelataan Helsingissä ja ne kestävät tunnin, minkä alle tulee tunnin lämmittelyt.

  Tässä joukkueessa on hyvä olla oma maila ja räpylä, mielellään piikkaritkin. Arvostamme pesistaustaa juniorisarjoista tai/ja joitakin kesiä aktiivisempaa pelaamista aikuisena, koska tällä tasolla palloa lyödään jo aika napakasti.

  Miesten kuntopesisjoukkueen pelit ovat samassa hintaluokassa sekajoukkueiden kanssa, noin 30-50 €/kausi.

  Kapteeni: Viljami Kuntsi

chevron-downchevron-down-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram